miercuri, 14 februarie 2018

Cand este perfecta o vacanta in capitala Greciei


Atena este unul dintre cele mai vechi orase ale lumii, istoria sa intinzandu-se de-a lungul a mai bine de trei milenii, motiv pentru care merita sa fie descoperit. La fel ca Roma si acest oras este impanzit de-a lungul unor coline istorice, iar pasionatii de istorie vor gasi cate o atractie la fiecare pas. Atena e bine cunoscut pentru monumentele si ruinele sale, insa totul nu se rezuma la atat intrucat cultura e foarte bogata, iar turistii au parte de o multime de activitati, astfel ca cei interesati de preturi bilete avion pot apela la Aerotravel pentru a se bucura de cele mai bune oferte.

Tempul zeitei Atena Nike
Acesta ocupa un loc onorabil si vegheaza orasul inca din anul 420 i.H. Chiar daca a fost distrus in urma unei batalii dintre venetieni si turci din secolul al 17-lea, intre timp a fost reconstruit, astfel ca astazi poate fi admirat in toata splendoarea sa, fiind un punct ideal de unde poate fi inceputa explorarea orasului.

Gradina Nationala
Temperaturile pot ajunge la valori foarte ridicate in cursul verii, motiv pentru care cei ce cauta locuri in care sa se racoreasca pot alege Gradina Nationala, infiintata in anul 1923. Turistii au ocazia de a se relaxa intr-o adevarata oaza de liniste, iar la tot pasul se gasesc statuiete care asigura o atmosfera unica. Totodata, in cadrul acestei gradini se gaseste si Palatul Regal in care este gazduit astazi Parlamentul.

Muzeul National de Arheologie
Iubitorii de arta si istorie nu au cum sa rateze acest loc daca se intereseaza de preturi bilete avion Atena si aleg sa viziteze capitala Greciei. Aici se gasesc o multime de colectii care dateaza inca din Neolitic, iar printre acestea se numara unelte, vase din ceramica, arme si nu numai, in timp ce unele dintre cele mai vechi au aproape 7.000 de ani vechime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu