sâmbătă, 12 ianuarie 2019

Chiar rezista guma de mestecat 7 ani in stomac?


Guma de mestecat reprezinta solutia rapida pe care o cautam pentru improspatarea respiratiei, pentru a ne destresa, fie pentru o mai buna concentrare asupra unei activitati. Aceasta este comercializata de cateva decenii, motiv pentru care este de la sine inteles ca de-a lungul timpului au aparut tot felul de mituri si, bineinteles, de cele mai multe ori acestea nu sunt nimic altceva. Exista nenumarate mituri despre guma de mestecat, iar astazi vom aminti cele mai populare dintre acestea.

Guma de mestecat ramane sapte ani in stomac
Cu totii am fost speriati inca de mici de aceasta afirmatie, insa afirmatia nu este adevarata. Cu toate ca organismul nostru nu are capacitatea de a extrage nutrientii adusi de guma, aceasta tot traverseaza tractul digestiv la fel ca oricare alta substanta pe care o putem ingera, motiv pentru care guma de mestecat nu ramane in stomacul nimanui, ci este eliminata.

Guma de mestecat duce la aparitia cariilor
Inainte de toate ar trebuie sa se stabileasca faptul ca nu toate gumele sunt la fel, motiv pentru care unele pot contine mai mult sau mai putin zahar. Astfel, unele nici nu contin zahar, ocazie cu care chiar se previne aparitia cariilor, contrar mitului amintit anterior, iar totul este datorat faptului ca guma de mestecat duce la cresterea cantitatii de saliva, iar aceasta ajuta la pastrarea mai curata a dintilor. In schimb, guma de mestecat care contine zahar nu este la fel de eficienta in acest sens.
Poti sa inlocuiesti spalatul pe dinti cu guma de mestecat

Un alt mit foarte comun este cel conform caruia guma de mestecat poate sa inlocuiasa spalatul pe dinti ceea ce este total neadevarat. Cu siguranta, se poate considera un plus stimularea cantitatii salivei dupa o masa pentru pastrarea mai curata a dintilor, insa nimic nu poate sa inlocuiasca spalatul pe dinti de doua ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura, motiv pentru care toata lumea ar trebui sa tina cont.

Guma de mestecat albeste dintii
Acesta este un alt mit foarte cunoscut referitor la guma de mestecat, insa, din nou, nu este nimic mai mult decat un mit intrucat in niciun caz aceasta nu are cum sa ajute la albirea dintilor. Totodata, exista multe alte solutii in acest sens, dar niciuna nu include folosirea unei gume de mestecat speciale.
Cu alte cuvinte, multe dintre miturile referitoare la guma de mestecat au in vedere sanatatea orala, care nu are cum sa fie inlocuita, motiv pentru care toata lumea ar trebui sa includa in programul sau incarcat cel putin doua sesiuni de periere a dintilor in fiecare zi si sa uite despre toate aceste mituri despre guma de mestecat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu